5 juli 2011

Shiny hair !

Hoi vandaag nog een artiekeltje over hoe je zelf je haar veel glanzender kan maken. Want is het niet een droom van ieder meisje en voruw van mooi, verzorgt en glanzend haar te hebben. Haha yep inderdaad wer willen het allemaal wel, dus daarom hier onder wat tips en tricks hoe je dat nu voor elkaar krijgt! Kijken jullie even mee? :)

Door verzorging:
 • Glanzend en gezond haar begint bij een goede verzorging. Gebruik zachte, verzorgende shampoos zonder SLS er in. SLS is een harde reiniger die je haar droog maakt. Kies liever een wat mildere shampoo!
 • Verzorg je haar na elke wasbeurt met een lekkere conditioner, dit geeft het meteen een glansboost!
 • Verwen je lokken een of twee keer in de week met een lekker voedend masker en laat die goed intrekken, het liefst een kwartier of langer.
 • Wil je ultieme glans? Geef je haar dan en olie-behandeling. Verdeel een verzorgende olie (dat kan van alles zijn, maar olijfolie heb je altijd wel in je keukenkastjes staan) over je haar, wikkel het in folie (dus doe de folie om je hoofd), wikkel daarover heen een handdoek en ga daarmee slapen. Was de volgende ochtend je haar en je zal merken dat het enorm glanst!
 • Laat een keer in de twee maanden je puntjes bijknippen, zo gaat je haar niet splijten. Gespleten punten zien er dof en droog uit.
Door het te beschermen:
 • Als je je haar gaat fohnen, stijlen of krullen, gebruik dan een spray of dergelijke met hittebescherming. Op deze manier beschadig je je haar niet zo erg. Het is eigenlijk nog veel beter om je haar gewoon helemaal niet bloot te stellen aan hitte.
 • Bescherm je haar ook tegen de zon! UV-stralen maken je haar droog en dof, en dat is juist niet wat je wilt als je voor glanzende manen gaat! (zet bevoorbeeld een mooie hoed op als je in de zon gaat of doe een sjaaltje rond je haar, die zijn trouwens toch weer helemaal in de mode!) 

Door andere trucjes:
 • Heb je je haar geföhnd en is je haar droog en in model? Zet je föhn dan op de koudste stand (veel föhns hebben een extra koude stand) en föhn daar je haar nog even goed mee. Koude lucht zorgt er voor dat de haarschubben sluiten waardoor je haar natuurlijk gaat glanzen.
 • En zo werkt het onder de douche ook! Sluit je wasbeurt af met koud water voor meer glans. Da’s wel even doorbijten… Doe het ‘s ochtends, dan ben je ook meteen lekker wakker.
 • Een beetje tegenstrijdig, want hitte is slecht voor je haar, maar het gebruik van een goede stijltang zorgt ook voor glans. Als je echt in goede stijltang/krultang wil inversteren, het merk CHI zou hele goede stijltangen hebben die veel glans geven! Het werkt ook als je je fohn in combinatie met een borstel van varkenshaar gebruikt..
 • Gebruik stylingproducten die glans geven. Dit geeft de illusie van mooi glanzend, gezond haar. Je moet wel een beetje oppassen dat je niet teveel van ze gebruikt, want je haar wordt van die producten rapper vet. 
Ik hoop dat deze tips hier boven jullie wat hebben geholpen, laat me weten wat je ervan vond. En als je toevallig ook nog wat tips hebt voor glanzend haar, laat het me zeker weten! Byee. :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...